top of page

Ett budskap jag stött på nu senaste tiden både i det jag läser och muntligt från några som förstått vikten av det är:


Om du vill växa som människa så bör du börja med att undersöka med hur stor glädje du kan se på dig själv.


Detta leder mig till frågan: Vad brukar du säga till dig själv när du ser dig själv i spegeln?


Börjar du med att se allt du är missnöjd med och som du skulle vilja ändra på eller börjar du med att ge dig själv ett leende?


Börjar du med att låta självkritikern i dig räkna upp alla skavanker, mörka ringar runt ögonen, synliga rynkor, de synliga gråa hårstråna ELLER säger du snälla saker till dig som lyfter dig och bekräftar att du även idag kommer omfamna dagen med nyfikenhet och göra det bästa du kan?


Coach Denize introducerade mig till en övning man kan göra framför spegeln. Den hjälper att stärka självförtroendet och självkänslan. Vill du ta del av den kan du skicka ett meddelande här så skickas den till dig.


En enkel variant (som inte kräver någon större ansträngning) är att du säger

"Hej vännen :)" det första du gör när du ser dig själv i spegeln. Det är enkelt, effektivt, befriat från falska påståenden och det är privat. Framförallt är det ingen utvärdering. Det efterfrågar ingen uppföljning som tex "du ser för jävlig ut" eller " varför gör du inte något åt saken". Det hjälper dig att avvärja varje negativ tanke att ge dig själv nedsättande omdömen. Du ger dig inte in på självkritik utan börjar istället med ett enkelt budskap som är snällt och positivt 😊


Börja med det och se om du märker skillnad i hur du är mot dig själv ❤️


Kram /Ari


9 visningar0 kommentarer

Det är svårt att inspirera andra när man själv saknar inspiration. Det har nu gått några månader där jag saknat energi att göra annat än bara jobb och då menar jag verkligen bara jobb och inget annat. Det blev en period utan träning och utan skrivande och jag måste erkänna att jag har känt mig som en halv människa. Jag insåg att saknaden av dessa två påverkar mitt mående otroligt mycket. Samtidigt så lärde jag mig massor om mig själv och hur jag fungerar.


Det är viktigt för mig att umgås med rätt folk, som ger mig energi och som uppskattar min energi. Det är också viktigt för mig att vara ute och vintern verkar inte vara min vän i det avseendet. Jag tycker inte om kyla och inte mörker heller. Jag kanske är en björn i själen och behöver gå ide under denna period 😁.


Det positiva är att det börjar vända nu och jag är hoppfull i att komma igång med träning och ett rikare socialt liv med vänner och familj. Det har varit sparsamt med båda delarna men jag har under tiden jobbat med mental träning i min mysiga hemma vrå.


Här kommer 5 vägar jag använt för mental energi:

  • Använt andning - lär dig ta djupa andetag som får tankarna att falla på plats och kroppen att slappna av. Detta har jag påmint mig själv flera gånger om dagen.

  • Mediterat dagligen - detta har hjälpt mig att få stopp på snurrande tankar. För mig har det funkat bäst på morgonen, att ta en stund och träna på att inte tänka och ta mig ner i kroppen.

  • Inte vara så hård mot mig själv - detta är en stor utmaning för mig som jag jobbar hårt med. Jag är glad att jag idag är medveten om hur jag tänker om mig och jobbar aktivt att ändra på det och faktiskt ge mig själv beröm för allt bra jag gör om dagarna.

  • Prioriterat sömnen - lagt mig varje dag vid samma tidpunkt. Slarva inte med det. Kroppen gör en hjärnrengöring när du sover. Forskning säger att den halvtimme extra du stannar uppe inte kan hämtas in igen fysiologiskt.

  • Praktiserat tacksamhet - bästa sättet att fokusera på allt bra du har i ditt liv. Börja med en liten tanke varje dag och få in rutinen till att skriva ner minst fem tacksamheter. Jag har min dagbok vid sängen, lättillgängligt, och jag skriver varje kväll innan läggdags. Det är en härlig känsla att avsluta dagen med tacksamma tankar.


Hur har du hanterat denna årstid och hur har du hämtat energi?


Dela gärna med dig genom att kommentera nedan så inspirerar vi varandra att testa nytt eller fortsätta med det som funkar ❗


Kram / Ari4 visningar0 kommentarer

Mellandagsrean är i fullgång. Passa på och skaffa dig träningskläder av hög kvalitet till riktigt bra pris.


Besök webshopen idag ❗

Kram Ari

1 visning0 kommentarer

Prenumerationsformulär

Håll dig uppdaterad

Tack för ditt meddelande!

Kontakt

Tunnbindaregatan 11 60221 Norrköping

  • Facebook
  • Instagram

Tack för ditt meddelande!

bottom of page