top of page

Vad tänker du på?

Uppdaterat: 8 nov. 2022

Förra lördagen hade vår coach Denize ett webbinar om Mindset.

Här är hennes reflektion och några tips:)


"Nu är det en vecka sedan jag hade mitt webbinar om Mindset. Det var glädjande att se deltagarnas engagemang i kommentarsfältet och sättet hur de interagerade med varandra. Stunder som detta ger mig ännu mera motivation att fortsätta dela med mig den kunskapen jag har inom det aktuella ämnet.

Här kommer lite "golden nuggets" från webbinaret:


- Vi tänker ca 50 000 tankar om dagen och ca 90 % av dem är samma som dagen innan.

- Våra tankar påverkar vårt mående

- Majoriteten av våra tankar om oss själva är falska påståenden och av någon anledning (neuroplasticitet!) så har vi lättare att tro om det negativa än det positiva om oss. Tex "jag är inte bra på matte" vs "jag kan bli en prima ballerina trots att jag är 70 år gammal och aldrig dansat balett tidigare" är förmodligen lika falska påståenden båda två men vi har inga problem med att acceptera det första påståendet som en absolut sanning medan det andra påståendet avvisar vi direkt.

Men, hjärnan är formbar och vi kan ändra vår inställning genom att:


1) bli medvetna om våra tankar. Därför frågar jag: Vad tänker du på?

2) när vi väl blir medvetna om vilka tankar som dominerar och vad det är vi säger till oss själva så kan vi börja med att ändra vår mindset. Att gå från statiskt- till dynamiskt mindset. Från "jag kan inte" till "jag kan inte än".


Tips på att gå från negativa till mer positiva tankar:

- när du märker att du tänker på något negativt. Acceptera tanken, bekräfta den och säg tack. Tänk sedan på något du har som du är tacksam för. Detta gör att du automatisk sätter igång må bra hormoner i din kropp. I början kan det kännas svårt men gör man det kontinuerligt så kommer det att bli lättare och lättare . Kroppen kommer då att känna igen den här "må bra" känslan och frigöra fler Må bra hormoner till din kropp.


- vill du ha fler tips från mig eller är intresserad av flera av mina wbbinarier/ workshops så är du välkommen att höra av dig till mig.


Nästa webbinar om mindset är den 26 november kl. 16.30-17.30. Kostnad för "early birds" är 100 kr (om du bokar senast 11 november, därefter gäller ordinariepris 200 kr)


Är du intresserad av min Workshop om Tapping så är du välkommen den 26 november kl.18.00- 19.00. Kostnad för "early birds" är 50 kr (om du bokar senast 11 november, därefter gäller ordinariepris 100 kr).


Paketpris för både webbinaret och workshopen är 150 kr.

Betala via Swish på: 1235740071. Skicka sedan mejl till mig med dina uppgifter: Namn, Efternamn. Zoomlänken skickas sedan till dig två dagar innan webbinaret/workshopen.

Önskar dig en trevlig helg!"


Denize

Coaching by Denize


57 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page