top of page

Vad gör du för att ha kul?

Vi pratade på jobbet idag om vad vi tycker är kul att göra numera. Åldersskillnaden bland oss kollegor är ganska blandat men de yngre (under 40) är nog en något större skara. Det kändes som att det ändå är skillnad på vad man tycker är kul beroende på vilken ålder man har. Generellt blev slutsatsen att ju äldre man är så väljer man något lugnare aktivitet. Sen finns det de som inte håller med mig och det är helt ok för jag vet att man inte kan dra alla över en kamm. Jag menar verkligen generellt när jag säger generellt. Det var en betydlig större skara av de äldre som sa att fredagskvällar är när man går hem och påbörjar återhämtning från arbetsveckan. Man har haft fullt upp och då är det dags för en lugn kväll, kanske med ett glas vin framför tv:en. Medan andra skaran (yngre) uttryckte glädjen över stundande fredagskväll för att äntligen träffa vänner, gå ut eller samlas hos någon ända till små timmarna...


Jag funderade på vad jag brukar göra för att ha kul nuförtiden. Det som den senare gruppen uttryckte har jag nog passerat. Att stanna uppe ända till småtimmarna skulle innebära återhämtning i två dagar :). Been There Done That! Det var kul så länge det varade :) Nu känner jag att kul har fått en annan skepnad. Jag måste nog säga att jag uppskattar otroligt mycket lugna fredagskvällar och helger. Helgerna är alltid reserverade till barnens aktiviteter och deras önskemål, vilket är kul självklart, men inte lika kul som om jag gjorde det jag ville.


Det roligaste jag kan komma på som jag gör nu för tiden är följande:

- Jag är en sån person som har enormt behov av egen tid och sådana stunder brukar jag planera in i tidiga morgnar varje helg. Går upp tidig, tar min första kopp kaffe och läser eller skriver. Men är det kul eller mer skönt? Återhämtning och utveckling snarare än kul!?

- Att träffa en vän är alltid kul! Och det ser jag till att göra så ofta jag hinner.


Men vad finns det mer man kan göra för kul?

Vad brukar Du göra för att ha kul?

Tipsa gärna i kommenarsfältet och inspirera.

Se nu till att njuta av fredagskvällen på ditt alldeles egna sätt så hoppas jag att det blir några intressanta tips som kommer in :). Som min kollega brukar säga: simma lugnt. Det är ett bra tips!

13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page