top of page

Vad är ett hälsosamt liv?

Jag gjorde ett litet test för att se hur hälsosamt jag lever och jag verkar vara rätt så balanserad. Sen vet jag att det finns mer att göra men nöjer mig med balanserad livsstil, just nu. Min medvetenhet kring en hälsosam och balanserad livsstil kom under senaste 3-4 åren då jag mer förstått hur allt hänger ihop. Tidigare kunde jag gå och träna men jag åt mer skräp eller hoppade över måltider för att inte nämna sena nätter och tidiga morgnar som så klart påverkade återhämtningen. Idag kan jag inte tänka mig att rycka på mina sömnrutiner, mina måltider är fasta (även om det finns förbättringspotential med vad jag äter) och hinner jag inte ta mig till gymmet så tar jag min promenad på minst 5 km, varje dag. Det roliga är att jag fått höra att jag inspirerar andra att göra de små förändringarna i vardagen. Min vän har slutat ta kollektivtrafik till jobbet, hon har börjat gå, även om det ofta bara blir en promenad till jobbet och kollektivtrafik tillbaka hem så känner hon att det motiverar henne att fortsätta tänka på att bli hälsosammare, med en förändring i taget.

Själv blir jag inspirerad av min moster som är 64 år och som jag aldrig hört klaga över jobb eller ansträngning. Jag älskar hennes inställning. Hon går till jobbet varje dag, oavsett väder, och det är ca 4-5 km enkel väg. Jag har aldrig hört henne klaga över trötthet, det är snarare så att hon lägger ingen värdering i det, jobbet måste göras, då får jag lika gärna göra det med en positiv inställning brukar hon säga. Det underlättar att ha rätt inställning till saker och ting. Just do it (if you have to anyway) 😁


Tips till en hälsosammare livsstil:

Börja med att se över dina sömn rutiner och matintag. Vad gör du i vardagen som gör att du är aktiv? Vad är EN sak som du vet att du kan börja ändra i din vardag, en sak som kan förbättra din livsstil? Vad kan du prioritera bort för att prioritera dig själv?


Lycka till med att börja prioritera dig själv!

Kram/Ari

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page