top of page

Vår resa !

Jag satt idag med mina två syskon och företagspartners sedan 2 år tillbaka, och pratade och reflekterade om det som lett oss där vi är idag. Så här har ni lite av vår bakgrund.


Vi är tre syskon (två systrar och en bror) som har en brinnande känsla att inspirera och bidra till välbefinnande och en upphöjande livsstil. Vi heter Arjeta, Denize & Ergin. Vi tror på vikten av att ta hand om både kropp och själ. Denize är farmaceut och livsstilscoach som tror på människans enorma drivkraft, jag Arjeta är socionom och jobbar med människor och hjälper till att ta fram deras egenmakt och potential och Ergin är teamledare inom industrin, och tror på människans både mentala och fysiska uthållighet. Vår idé bottnar i att vi vill inspirera andra till välbefinnande genom att erbjuda både tjänster och produkter som underlättar vardagen. Vårt varför kommer från tron i att dela med oss av positiv påverkan till andra samt vara levande exempel på att det går att uppnå uppsatta mål, hur omöjliga de än må se ut att vara.


Vi kom till Sverige 1992, från det krigsdrabbade land som heter Kosova. Vi skulle kunna skriva en bok om resan till och i Sverige men den berättelse hör inte till här mer än vikten av att nämna vilka styrkor det gett oss, trots en hel del utmaningar. Vi vet att det är utmaningarna som gör en starkare och att det är viktigt att aldrig ge upp men också att hålla ihop. Det är den känslan som fick oss att satsat på en gemensam dröm. Att skapa något tillsammans, något som bidrar till något större. Att ge av det vi har fått. Inspiration, motivation och tro på att allt är möjligt, men självklart med den möda och energi det krävs för att lyckas.


Vi har skapat en plattform där idén bygger på att allt ska finnas på ett och samma ställe, där inspiration till en bättre och upphöjande livsstil är lättillgänglig. Vårt mål är att inspirera kvinnor till ett friskare och starkare jag. Att stödja kvinnor att göra en resa genom rätt kost, motion och återhämtning. Hjälpa till att få djupare hälsovinster såsom ökad muskelstyrka och mindre risk för andra folksjukdomar såsom diabetes, hjärt -och kärlsjukdomar, stroke, depression, sömnproblem mm. Faktorer som påverkar insjuknandet i dessa sjukdomar är just övervikt, fysisk inaktivitet, dålig kost och stress för att bara nämna några.

Vi vet också att många kvinnor är otroligt duktiga på att ta hand om alla andra först och prioritera bort sig själva. Vi vill bidra med upplysning och förbättring av mindset hos kvinnor att bli bättre på att prioritera sig själva, ta hand om sig själva för att sen kunna lägga energi och ork att ta hand om andra.


Vår plattform består av fyra delar:

1) Att leda sig själv: Vi har byggt denna blogg där vi aktivt skriver om aktuella teman som har betydelse för både den fysiska och psykiska hälsan. För att göra förändringar och göra en ny typ av hälsoresa så måste man hitta sitt VARFÖR och den egna drivkraften. Därför handlar bloggen om att leda sig själv, att undersöka och kontrollera den inre dialogen. Vi inspirerar och pratar om att sätta upp mål som känns meningsfulla på individnivå. Men också hur hantera tankar och känslor som många gånger är i vägen för de uppsatta målen. Denize har skaffat kompetens inom hur coacha individer att uppnå mål men också se sambandet mellan tankar och känslor och motivera till att hålla fokus på målet oavsett vad. Denize erbjuder coachning som stöd i att kartlägga sig själv, att undvika negativa tankar och rikta energi på kraftfulla och positiva tankar. Syftet med denna del är att erbjuda sällskap och pepp hela vägen. Vi letar alltid fram beprövade verktyg och forskning kring att skapa nya bra vanor som fungerar. I bloggen samlar vi även information som har med hälsan att göra tex stresshantering och tid för återhämtning. Vi vet alla att lite stress kan vara uppiggande men långvarig och konstant stress förstör immunförsvarets förmåga att fungera optimalt. Det är i vilan vi byggs upp starkare. Vi försöker samla in tekniker och verktyg för att lära känna våra egna inre energikällor men även energitjuvar.


2) Rätt kost: Vi fokuserar på att bygga ett forum för hälsosam mat där vi tipsar om god och härlig mat men också snabba maträtter som passar in i dagens hetsiga tempo. Detta för att äta nyttigt men också ha tid till att träna. Tiden ska inte vara ett hinder för att hinna med fysisk aktivitet. Det finns så många olika dieter där ute som gör det svårt att bestämma sig vilken är bra och varför. I byggandet av detta forum har vi utgått från egna behov och besvär och försöker hitta samband mellan det vi äter och det mående vi har. Vi vet att mat påverkar magen, orken, energin men också dess effekter på förebyggandet av genetiska anlag på sjukdomar vi alla mer eller mindre bär på. Därför är denna del viktig del av plattformen, att höja kunskapen kring hälsosam kost.

3) Fysisk aktivitet: Tack vare forskning vet vi idag att gener påverkar hälsan men en förbättrad livsstil kan förhindra och förebygga de sjukdomar man har anlag för. För oss blev insikten ett första steg men vi insåg snabbt att det inte räcker bara med insikt och information. Att hitta motivation och disciplin att vara fysiskt aktiv var nästa steg och där märkte vi vilken stor roll drivkraften har. Detta ville vi dela med andra men också hitta styrkan att röja undan hindren. Träning/fysisk aktivitet ska inte ses som något som man kan välja bort. Träning ska vara en livsstil och en del av planeringen i vardagen, precis som det är med sömn, kost och arbete.

Fysisk aktivitet och konditions -och muskelträning är bästa kombinationen. Vi jobbar med att tipsa och erbjuda fasta program som är lätta att följa hemifrån eller där man är. Målet är att bygga en stark smidig kropp, en stark mental hälsa, en ny hållning och trygghet i sig själv.

Vi fokuserar på att ge tips och strategier till alla som kämpar med sin hälsoresa i vardagen, som vill testa steg mot att transformera sig själv mot sitt bättre jag. Vi har ett holistiskt perspektiv där mat, träning och avkoppling är viktiga delar i en hälsosam livsstil.


4) Webbutik: Sist men inte minst så har vi tillsammans designat träningskläder för kvinnor från ålder 16 och uppåt. Vi har satsat på kvalitet och slitstarkt material då vi värnar om hållbarhet och vår planet. Vi har hittills kunnat tillverka tre produkter: leggings, bikeshorts och topp. Vår målgrupp är kvinnor som kommit en bit på vägen genom att känna motivation att göra positiva förändringar för att bibehålla god fysisk och mental hälsa. Målet är att vi ska skapa en stark och trygg plattform där alla kan dela med sig av sina erfarenheter och inspirera varandra. Vi har hittills fokuserat på träningskläder för kvinnor men målet är att utveckla företaget och tillverka träningskläder även för män och barn.


Vi är stolta över vår prestation och den resa vi gjort under sedaste 3 åren, där vi otröttat lagt ner massa tid och energi på att komma där vi är idag och vi ser fram emot det som komma skall. Att jobba förebyggande med hälsan har positiva effekter inte bara för den enskilde utan också i ett större perspektiv. Tar vi hand om oss själva så blir vi ännu bättre på att ta hand om varandra :)


Hoppas vi ses i alla dessa forum vi har skapat och att du delar med dig av din resa mot en hälsosammare livsstil. Även de små stegen gör stor skillnader!


Joina oss och låt oss fortsätta skapa en fantastisk resa tillsammans :)
5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page