top of page

Träning och identitet

Identifierar du dig som träningsmänniska?

Vad är fördelen och nackdelen med att göra det dvs identifiera dig som träningsmänniska?

Låt oss titta på detta lite närmare :)


Fördelen:

Självklart är det ett kraftigt verktyg för att komma igång och hålla motivationen uppe om du identifierar dig själv som träningsmänniska. Du har koll på alla fördelar med träning. Du ifrågasätter inte nödvändigheten och vikten av att träna.

Du har träning som en grundsten i ditt liv, precis som du vet att du måste äta och sova så vet du att du måste träna. Det är en fast rutin och helt enkelt den livsstil du byggt upp som ingen kan rycka.


Nackdelen:

Att identifiera sig som träningsmänniska kan lätt gå över till något annat som kan påverka dig om du inte kan skilja på saker och ting. Nu går vi in på nackdelen med att identifiera sig som 100 % träningsmänniska. Lika mycket som träning kan ge dig en boost i självförtroendet så är det viktigt att inte likställa träning med god självkänsla. Det är faktiskt skillnad anser jag och hoppas att du kan kontra mig i detta.


Anta att du mot förmodan blir sjuk eller att något annat i livet händer som gör att du inte kan fortsätta träna och som stör din image som träningsmänniska? Här kan självkänslan ta stryk pga att du plötsligt tror att du inte duger som du är.


Slutsats:

Viktigt att förstå vikten av att säkra din grundidentitet. Vem är DU i grunden, oavsett om du tränar, eller har det välställt, eller kör senaste bilen, eller bär på märkeskläder, eller har högposition eller också om du saknar arbete. Allt sånt är eventuella bonusar eller har med förutsättningar att göra. Det som består när allt sådant skalas bort, är DU själv.


Så se till att skapa en egen stark identitet som håller dig uppe oavsett vad som händer runt omkring dig. Och var stolt över dig. Allt annat du gör är för att du älskar dig själv och vill dig själv väl. Det här tankesättet hjälper mig att förstå varför jag vill komma igång med min träning. Som jag sa i mitt förra inlägg så har jag haft det svårt att börja träna för jag har aldrig sett mig själv som träningsmänniska.

Nu gäller det att hitta balansen mellan fördelen och nackdelen med att bli en träningsmänniska. Men inte nödvändigtvis identifiera mig med det!


Vad tycker du?

Är jag ute och cyklar (för övrigt så älskar jag att cykla:) ).

Utmana gärna denna tanke!


Kram

Ari9 visningar2 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

2 comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
Membro desconhecido
27 de ago. de 2023

Tankeväckande blogg👏

Curtir
Membro desconhecido
27 de ago. de 2023
Respondendo a

Tack, vad kul att höra 😊

Curtir
bottom of page