top of page

Ta kontroll över din lycka ! Börja skriv tacksamheter !

Uppdaterat: 15 feb. 2021

Det är för ett antal år sedan som jag hörde om vikten av att föra ett tacksamhetsdagbok. Mitt intresse väcktes inte då eftersom jag, ärligt talat, tyckte att det var lite löjligt att sitta och skriva tacksamheter. Jag visste ju exakt vad jag var tacksam över så jag såg inte riktigt meningen med det. Men jag märkte med tidens gång hur jag hela tiden strävade efter nya saker och nya händelser som jag planerade att skaffa och hinna med och att först när jag skaffat och hunnit med det jag hade i tanken som jag skulle uppnå känslan av lycka och tillfredsställelse. Det kändes som om jag inte riktigt såg allt jag redan hade. Inget att skryta om kanske men jag har definitivt sådant som ger mening till mitt liv. Senare kom jag i kontakt med fler skrifter som återigen lyfte kraftfullheten i att skriva tacksamheter och jag tänkte varför inte testa. Jag fick lära mig att det tom gjorts studier som visar på de stora fördelarna med att skriva tacksamhetsdagbok. De positiva effekterna är bl a:


- bättre sömn

- minskad stress

- nya perspektiv på vad som är viktigt i livet

- insikt i vad man behöver mer eller mindre av i sitt liv

- större själmedvetenhet


Så jag tänkte, vem vill inte ha allt detta? Och att forskning bevisar att det ger så många positiva effekter, det borde vara tillräckligt övertygande för att ge det en chans. Om det inte hjälper så stjälper det åtminstonne inte :)


September 2019 skaffade jag mig en riktigt fin tacksamhetsdagbok av #sporrongform och jag har skrivit tacksamheter ganska regelbundet sedan dess. Det tar bara 5 minuter av min tid men det ger så mycket tillbaka. För min del har det verkligen handlat om att få perspektiv och insikter om mitt liv och jag måste säga att det verkligen haft positiva effekter. Men även detta med självmedvetenhet och att fokus riktas på rätt saker skänker faktiskt glädje och lycka!


I Forumet Tacksamheter kommer jag att dela med mig av mina tacksamheter. Medlemmar har möjlighet att läsa och inspireras av mina tacksamheter men min förhoppning är att även ni skriver era tacksamheter och inspirerar mig och andra ! Det hade gjort mig glad !


Låt det roliga börja !18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page