top of page

Research inför reningskur/detox

På måndag ska jag påbörja min 14 dagars reningskur. Jag har läst att det är smidigast att påbörja en reningskur under ledighet och det är förträffligt för mig nu under min semester. Detta eftersom detox kan ge effekter av trötthet och/eller huvudvärk som i mitt fall kommer att bero på avvärjning av koffeinintaget under reningskuren. Programmet jag ska följa är 14 dagar och det är exakt så många dagar jag har kvar av min semester :). Någon kanske undrar varför behovet av detox ?

Min research visar att med en reningskur (helst flera gånger om året) kan man hjälpa kroppen att hålla sig frisk och fräsch och det kan leda till en ny, varaktig, hälsosam livsstil. Genom mat, drycker och miljö samlar vi på oss slaggprodukter. Förhoppningen är att bli av med dessa onyttiga slaggprodukter i kroppen samt att få ny inspiration till en bättre hälsa och friskare livsstil genom bättre kostvanor. Detta tillsammans med rätt motion.

Min tanke är att rapportera varje dag hur det går med kuren samt ev. biverkningar, både positiva och negativa. Imorgon ska jag sätta upp schema för att följa programmet samt för daglig motion som kommer att bestå av 30-60 min. promenad, fem gånger i veckan.


Jag är motiverad, jag är beslutsam och jag har rätta förutsättningar att påbörja och slutföra denna reningskur. Mer än så lär det inte behövas !?'


Skriv gärna och berätta om ni testat reninskurer. Vilka har ni testat? Hur långa har de varit och vad har de gett er för resultat?Skicka gärna en tummen upp eller ett hjärta för att peppa mig på min resa :)


Ta hand om er och varandra /Ari


9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page