top of page

När marken gungar !

Tiden flyger iväg så snabbt och oftast snabbare än man själv vill. Det händer så mycket hela tiden och jag känner att jag bara vill stoppa tiden, om bara för en liten stund. Jag har redan avslutat mitt förra jobb som socialsekreterare och börjat på ett nytt, min far har under tiden legat på sjukhus och är nu utskriven, barnen har fullt upp med skola och aktiviteter som man måste hinna med, samtidigt som det sprudlar av idéer om framtidsplaner... Jag har planerat och bestämt att när jag börjar på det nya jobbet så kommer jag även att planera in träning och kost. Ni vet, nystart med allt ! Jag är riktigt glad och upphetsad över det nya jobbet som sjukhuskurator. Jag började den 9/2 och det har redan gett mig insikten att det är exakt rätt plats. Allt känns rätt ! Men så kommer livet emellan ibland. Och då måste man bara ta beslutet att det är viktigt att lämna allt annat åt sidan och bara finnas där. Jag vill så gärna vara på jobbet och suga åt mig all kunskap och information om den nya yrkesrollen men jag inser att min far behöver mig just nu. Familjen måste komma först, alltid !!


Under tiden läser jag mycket om bl a mental träning, vilket jag gjort en lång period nu. Mental träning innebär viljan att ständigt fortsätta växa och utvecklas som människa. Mental träning stärker ditt sätt att tänka, känna och reagera i olika situationer. Jag trodde att jag hade koll på mina känslor när det gäller min pappa för jag förstår att han är sjuk och att det är inte mycket som jag kan påverka. Men jag märker att hans situation har lett mig i obalans och att det är läge att ta det lite lugnt just i syfte att inte tappa fokus. Allt löser sig på ett eller annat sätt. Jag måste bara få ordning på mina tankar och känslor. Så utan att gå in allt för mycket kring pappa så vill jag bara påminna mig själv att fortsätta se möjligheter i problem och att välja ett positivt förhållningssätt oavsett vilka situationer som uppstår.


En digital kram till er alla på Alla hjärtas dag ! Må lycka, hälsa och framgång alltid finnas med er !25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page