top of page

Lysa i lånta fjädrar

Jag läste idag en fabel som handlar om kajan i Aisopos och den går så här:

I den grekiska mytologin berättas om en kaja som var fåfäng. Hon ville helst umgås med de vackra påfåglarna. En dag pyntade hon sin egen fjäderdräkt med upphittade påfågelfjädrar. Glatt gick hon över till påfåglarna och försökte beblanda sig med dem. De blev snabbt varse hennes förklädnad och ryckte av henne fjädrarna. Skamset fick hon gå tillbaka till kajorna som nu inte ville umgås med henne.


Budskapet med detta är att det går inte att lysa i lånta fjädrar, lika lite som att alla fotofilter i världen kan göra dig glad, lycklig och framgångsrik. Även om det ser ut så på bild. Det finns för övrigt en studie som visat att de som lade upp flest "lyckliga" bilder på Instagram rörande sin relation, tvärtom löpte störst risk att relationen skulle ta slut. Det var som om alla de lyckliga bilderna på Instagram dolde det faktum att relationen inte var bra.


Med detta vill jag bara säga att du alltid ska vara dig själv, oavsett om du hamnar i nya situationer, bland nytt folk eller om någon skulle få för sig att utesluta dig för att du är den du är eller ser ut som du gör. Använd dina fjädrar och dina egna vingar och var stolt över dem. För det är enkelt men samtidigt fascinerande att det finns bara en av dig i hela världen. Hur häftigt är inte det?


Sjävklart ska du välja vem du ska umgås med men i så fall ska du välja människor som ger dig positiv energi, som tillför klokskap, kärlek, omtanke och respekt. Som uppmuntrar dig att vara dig själv! Det är vad som är viktigt.


Ta hand om dig och var den du vill att andra ska vara mot dig!

Kram/ Ari


P.S Idag är dagen för att göra vänliga handlingar för random personer du träffar på. Gå loss! :)22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page