top of page

Hur ser dina dagliga rutiner ut?

Idag för första gången på flera år som jag fick en stund av ingenting. Just det, ingenting. Inga tankar, inga känslor, ingen handling. Bara jag, i en stund av ingenting. Jag blev plötsigt medveten om att alla de rutiner jag skapat under årens gång, ger resultat. Det har varit några stressfulla år, som småbarns förälder, arbete, familj, vänner, träning, ni vet, hur ska man hinna med sig själv? Att hitta tiden för sig själv är inte alltid lätt men det är ytterst viktigt och det är Ditt ansvaret att prioritera dig själv. Bara jag själv vet vad som är bäst för mig därav måste jag även styra hur jag vill ha det och hur jag ska ta hand om mig själv på bästa sätt.

Allt man gör för sig själv är av vikt, inte bara fysisk träning. Att se till att få ordentligt med sömn är att ta hand om sig själv, att äta och inte hoppa över måltiderna är att ta hand om sig själv, att göra saker man får energi av, är att ta hand om sig själv. Att hitta en stund av lugn och reflektion är också att ta hand om sig själv. Det är en grej jag prioriterar allra högst, inte enbart för att jag är intresserad av personlig utveckling men också för att jag tror att vi tänkande människor behöver det.


Här kommer några av de rutiner jag tycker påverkar min hälsa positivt. Hoppas du kan ha nytta av dem också:

- Ät ordentligt, hoppa inte över måltider. Kropp och hjärna behöver näring och energi för att orka en stressfull dag.

- Sov 7-8 timmar. Skapa rutin när du går och lägger dig och gå alltid upp samma tid.

- Var i rörelse, minst 30 min/dag. Att gå är min bästa medicin. Hjärnan både pausar men också startar om på något sätt. Magen mår bättre och jag fylls på med energi.

- Ta hand om din mentala hälsa, det är lika viktigt som den fysiska hälsan. Jag brukar, rutinmässigt numera skriva tacksamheter och meditera en stund, helst på kvällen innan jag går och lägger mig. Att skriva tacksamheter varje kväll har verkligen hjälpt mig att rikta fokus på rätt saker!

- Se till att ha det jobb/aktivitet du älskar att utföra. Ibland tar det tid att komma dit men då är det bra att vara öppen för att testa dig fram med målet att komma dit du vill. Jag tror bestämt att allt man gör ger något tillbaka, om inget annat så erfarenhet.

- Sist men inte minst, umgås enbart med människor som ger dig energi, som vet lite mer än du, för det får dig att växa och utvecklas. Men lär dig också att umgås med dig själv. Den viktigaste relationen du har är den med dig själv!


Det kan låta stressfullt att läsa om allt man behöver göra för att må bra, men idag kan jag lova att det bara är en känsla. Visst, det kan vara stressfullt medan man leta sig fram till det som funkar bäst för dig men sen blir det en livsstil där du har makten över din dag, din hälsa och det du vill göra. För mig är dessa rutiner ramen för hur min dag ska se ut, sen finns det dagar när jag släpper rutinerna och gör bara det jag känner för. Det tycker jag är viktigt och lärorikt, att utsätta sig själv för nya situationer och inte blint stirra sig på rutiner. Viktigt att utmana sig själv, regelbundet :)


Hur ser din livsstil ut? Dela gärna med dig :)

Ha nu en underbar fredag och trevligt helg!

Kram / Ari
12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page