top of page

Hur får man ihop livspusslet ?

Uppdaterat: 15 feb. 2021

Fram tills nu har jag jobbat för hårt, ätit alldeles för lite nyttigt, sprungit på alla bollar som någon gett mig och sagt alldeles för många ja och för få nej. Detta har lett mig till insikten att det påverkat min livsbalans. Det finns ingen chans att en klarar av att leva ett sådant liv länge utan att något viktigt tar stryk. Exempelvis hälsan, familjen, vänner eller jobbet, eller, när det gått för långt, att allt får stryk. Jag trodde att jag skulle vara den som klarar det. Vad naiv jag känner mig nu när jag kommit till insikt. Kanske något sent i mitt fall då min hälsa hunnit ta stryk, mest av allt i alla fall.


Det positiva är att jag startat min resa att få till ett livspussel som är hälsosam och som skänker mening. Jag måste nu kliva från min nuvarande vardag och se vilka förändringar som är nödvändiga. Jag vill ta fram det optimala livspusslet. Jag ska börja med att se verkligheten i vitögat och försöka hitta det som betyder mest och som ger mening i mitt liv. Jag anser att detta är modigt och djärvt att börja träna på bl a nej-sägandet. Det kommer inte vara någon lätt match men än dock avgörande för förändring.


Att jobba hårt för att tjäna mycket pengar och köpa saker jag inte behöver och imponera på människor som jag inte ens tycker om, har aldrig varit min grej. Jag älskar att jobba eftersom jag jobbar med människor och känner att jag gör skillnad i många människors liv. Men är det nödvändigt att jobba så mycket som 8 timmar/dag?


Om jag inte utformar mitt liv kommer någon annan definitivt att göra det åt mig, (med annan tänker jag samhället). Det är då tydligt att det är något som fattas i denna nuvarande bild. Det är därmed viktigt att inte lägga sin egen livskvalité i händerna på någon annan, utan börja på allvar fundera på ens egna vilja och behov av vad ett balanserat liv är.


Så här skulle en detaljerad beskrivning av den perfekt balanserade dagen, som jag strävar efter, se ut:


- Vakna upp väl utvilad. Väckt av dagsljus och inte av någon larm.

- 20 min läsning, 20 min skrivande och 20 min meditation

- Frukost med familjen.

- Köra till skola och vidare till jobb.

- Jobba 3 timmar.

- Träna och lunch.

- Fortsätta jobba 3 timmar till. Lagom stressig arbetspass men tillräcklig utmaning för att främja utveckling.

- Samlas hemma hela familjen, äta middag.

- Vila, kvalitetstid med barnen.

- Egen tid med mannen.

- Gå till sängs.


Jag kan känna hur underbart en sådan dag skulle kännas. I en sådan dag finns allt balanserat i en perfekt harmoni av fysisk, mental, känslomässig träning samt andlig näring. Det är ingen perfekt balans om någon av dessa sidor saknas. Det ser helt utmattande ut men det är med små förändringar på rätt ställe som balans kan uppnås. Jag vill uppnå en mer tankfull och balanserad definition av hur ett väl levt liv ser ut. Och om fler av oss gör det, då kommer även samhället att förändras till en mer balanserad och hälsosam samhälle.


Det är värt att testa !

23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page