top of page

Gör en mental omstart i 5 steg !

Jag hittade en artikel skriven av Frida Lindström, livsstilscoach i tidskriften Amelia publicerad 16 apr 19, som handlar om mental omstart på 5 steg som jag tycker är värd att dela här.


Steg 1:

Svara på livsfrågorna nedan. Först och främst måste du bestämma dig för att att du vill få till en förändring. Det kanske låter självklart men om du inte är övertygad så kommer du hela tiden hitta anledningar att skjuta upp processen. Börja nu! Utgå från dig själv, sortera nuläget och tänk på att det inte finns några supersnabba lösningar - hälsa är ett livstidsprojekt. Koppla också på ditt tålamod och håll kvar fokus även om hinder kommer i vägen. Börja med att reflektera över hur du mår och hur ditt liv ser ut idag. Hämta papper och penna och reflektera över följande frågor :

-Vad mår jag bra av?

-När känner jag glädje?

-Vad gör mig stressad?

-Hur vill jag känna mig när jag vaknar?

-Hur vill jag må när jag går hem från jobbet?

-Hur vill jag känna när jag tränat?

-Vilka träningsformer är mest motiverande?

-Hur låter mitt självprat?

-Vad matar jag mig med mentalt? Var lägger jag mitt fokus

i informationsflödet? Riktar jag det dit där jag får näring?

-Vilket tillstånd vill jag vara i för det mesta?

-Hur vill jag bemöta mig själv och andra?


Steg 2:

Lägg upp en strategi! Skriv ärligt ner svaren. Att medvetandegöra vad som stressar dig och vad som får dig att må bra är det mycket lättare att lägga upp en strategi för att hantera vardagen. Reflektera över ditt nuläge och börja planera dina mål. Hitta gärna bilder som hjälper dig att nå dit du vill.


Steg 3:

Prioritera rätt! Här kommer fem fokusområden av vikt för oss alla:

-Träning

-Mat

-Återhämtning

-Sömn

-Goda relationer


Steg 4:

Börja meditera! Fördelar med meditation är: det ger ökad förmåga till djup avslappning, förbättrad koncentration, sänkt stressnivå, större självkännedom, förbättrad matsmältning, stärkt nervsystem samt ökad känsla av livskvalitet.

Tio minuter om dagen räcker till meditation.


Steg 5 :

Skriv tacksamhetsdagbok! Det är bra att påminna sig själv om att uppskatta det man redan har. Det är lätt att det man redan har faller i glömska i jakt efter mer.


När man älskar sig själv så är det lätt att ta hand om sig själv !

16 visningar2 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

2 comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
Membro desconhecido
26 de abr. de 2021

Så bra och vettiga inlägg. Älskar bloggen. Keep going. Hejja hejja❤❤❤

Curtir
Membro desconhecido
26 de abr. de 2021
Respondendo a

Tack hjärtat ❤️🥰

Curtir
bottom of page