top of page

Det blir aldrig som man tänkt sig :)

Den fantastiska planen för mitt nya sunda livsstil som jag svor att jag skulle hålla fast vid och löftet om att jag skulle äta nyttigt och hålla igång träning har fallerat. Jag fortsätter äta nyttigt men träningen är obefintlig, för att inte tala om saknaden av motivation.

Det gick så bra under sommaren. Jag var positiv, motiverad, full av energi. Jag var så stolt för det gick så bra att det höll i flera månader, men så kom hösten, mörkret och latheten. Massa ursäkter att hoppa över den ena träningen efter den andra. Livet kom emellan. Semestern tog slut, barnens aktiviteter kom igång, stressen och alla andra måsten tog över och tid till träning prioriterades bort. Inte bara att tiden inte räcker till utan även motivationen och viljan att ta sig till gymmet efter jobbet är så ansträngande.

Det visar sig att de flesta hälsoplaner grundas på det vanliga men felaktiga antagandet att man kan göra omfattande och varaktiga hälsoförändringar genom att enbart förlita sig på viljestyrka och motivation. Men för de flesta av oss är detta helt enkelt inte möjligt. Därför börjar och slutar vi och får en känsla av misslyckande varje gång. Man kan tycka att en borde få beröm för att inte ge upp med tanke på alla de gånger man börjat och slutat :).

Men så läste jag om ett program - Förändra ditt liv 5 minuter i taget - som bygger på senaste forskningsrönen om beteendeförändringar och som bygger på att större delen av de hälsoproblem som många lider av nuförtiden beror på vår tids stressiga livsstil. Programmet leder till synliga förändringar utan att behöva slå knut på sig själv och lägga om hela livet. Det enda som behövs är fem minuter av min tid, 3 gånger om dagen, 5 dagar i veckan.

För att veta mer hur du ska göra för att förändra ditt liv 5 minuter i taget, rekommenderar jag att du skaffar boken " Förändra ditt liv 5 minuter i taget" av dr Rangan Chatterjee. Själv har jag läst boken och kommer att starta med programmet from måndag. Då undrar någon varför måndag och inte redan imorgon? Till det svarar jag att det brukar min pappa säga varje gång han ska göra något nytt: " From måndag ska du se" brukar han säga :). Måndag passar mig utmärkt och ger mig en känsla av nystart. Imorgon ska jag planera in övningar.


Ta hand om er och varandra !

/Ari :)16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page