top of page

Dag 12

Det har varit en lugn och skön dag idag. Vaknade något senare då jag la mig sent i går kväll. Kände att jag kunde unna mig en sovmorgon och njuta av möjligheten att jag kan göra det. Snart börjar jag jobba och då är det inte så många tillfällen som erbjuds.

Jag har hoppat över läs och skrivrutinen imorse då jag gick upp så sent. Istället drack jag min Mighty green dryck och direkt gick ut min runda. Det bästa med rundan idag var att jag hade trepartssamtal med mina systrar, som bor i olika städer, och de var också ute och gick. Vi hade kommit överens om detta redan igår kväll. Det gjorde rundan mycket mer intressant och angenäm. Kom hem och åt en super god sallad som jag gjorde till mig själv, med råris, mixsallad, tomat, gurka, avokado, riven morot, citron och olivolja. Den var utsökt :)

Mätt och belåten, började jag undersöka hur jag ska gå vidare med kosten efter denna detox.

Jag hade tidigare hört talas om kost för sköldkörteln, läkande autoimmun kost. Personligen lider jag av hypertyreos (överfunktion). Detta beror i de flesta fall på autoimmunitet som innebär att immunförsvarets attack överaktiverar sköldkörteln. Under tvåårstid har jag kämpat med olika symptom såsom magproblem, humörpåverkan, viktnedgång, pms, trötthet, depression/nedstämdhet för att nämna några. Det känns bättre idag då jag precis nyligen får rätt dos på medicinen. Det har tagit några rundor med blodprover för att komma till rätt dosering.

Så jag googlade över kost och fick fram info om nåt som heter AIP (autoimmuna protokollet), en kost som tydligen ska hjälpa att läka och tom få en att bli helt symtomfri från sköldkörtelsjukdom. Jag har beställt boken om detta då det väckte mitt intresse såklart. Mer om detta framöver. Nu är den viktiga stunden för läggdags kommen :)


Ta hand om dig och varandra!

/Ari
14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page