top of page

Dag 10

Slutet på kuren börjar närma sig. Det är 4 dagar kvar. Idag har varit en underbar dag, på flera olika sätt. Jag har mått bra, vaknat med massa energi, en betydlig stor ändring från innan jag började med detoxen. Jag märker stor skillnad på energinivån nu med innan och jag hoppas att det inte bara är inbillning. Jag tror att kaffet har påverkat mig negativt utan att jag egentligen vetat om det. Ju mer kaffe jag drack i syfte att bli piggare, desto tröttare blev jag. Detoxen utesluter kaffe helt och jag känner mig hur energisk som helst.


Efter morgonrutinen idag blev det dags att åka till Stockholm då jag hade tandläkartid där. Jag håller på med tandreglering vilket kräver att jag åker till Stockholm var 4:de vecka. Nu är det mot slutet av processen och det planeras att ta bort tandställningen, vilket jag ser framemot. En sak jag inte förstår med tandläkare är varför de ställer frågor när munnen är vid öppen och de har alla sina fingra och verktyg i ens mun? Förväntar de sig ett svar eller försöker de bara konversera ? Jag hade föredragit att de sparar sina frågor till efter det att de är klara, fällt upp stolen igen så blodet hinner cirkulera till hjärnan och sen börja "konversera", om de vill ha ett svar vill säga, hahhhhaaaaaa.


Efter tandläkarbesöket åkte vi till Mall of Scandinavia (när jag säger vi så menar jag, jag, min syster och hennes flickor. Min syster ville gärna hänga på så att det blir vår gemensamma dag i Stockholm, så vi åkte bil). Väl där gick tjejerna åt sitt håll för att shoppa. Jag och min syster började fundera på vad vi skulle äta. Vi gick runt först och såg massa fina restauranger, allt från italienskt kök till persiskt och arabiskt... Var man än vände sig så fanns det massa valmöjligheter, hamburgare, pasta, pizza, shawarma, falafel, husmanskost... Känslorna sa att vi borde "fuska" lite idag, vi är ändå i Stockholm och inte ska vi förstöra dagen för oss själva genom att gå hungriga. Men som tur är så kickade logiken in och vi började googla efter en salladsbar direkt. Vi hittade en restaurang vid namn

BIM (body in motion) - Scandinavian Health Concept där mat idén bygger på att inget steks, utan tillagas i ångungar efter BIMs egna unika recept med inspiration från Asien, Medelhavet och USA. Ni kan föreställa er vår glädje att hitta ett sånt här ställe. Självklart gick vi dit direkt och väl vid kassan började vi beställa och sa att vi är intresserade av deras sallader men utan kött, tillsatser eller dressing då vi är mitt i en detox. Servitören lyste upp som i en bekräftelse att han vet exakt vad vi är ute efter och började fråga hur länge vi hållit på. Han erbjöd oss olika alternativ att ha i salladen istället för kött, pasta mm och vi förstod att det här kommer bli en super måltid. Vi valde ett bord och satte oss med varsitt glas vatten och bestick. Servitören kom efter och undrade om vi vill ha lite avokado på salladen och vi svarande instämmande. Det kändes som att de verkligen ville ser till att vi får i oss rätt näring. Fatta hur överraskade vi blev när vi fick salladen. Jag tog en bild på salladen som jag lägger upp här så ni också får se och den var lika god som den ser ut. Helt utsökt. Vi njöt av salladen och miljön och var tacksamma att vi börjat med detoxen vilket ledde till detta ställe.

Så nöjda med det goda bemötandet, mätta och belåtna gick vi vidare och shoppade och belönade oss själva för vår ansträngning med detoxen. Inte för något men hjärnan funkar så, den behöver belöning :).


P.S Rekommenderar starkt att besöka BIM i Mall of Scandinavia! Ärligt talat så visste jag inte ens att det fanns någon restaurang med denna koncept, specifik med hälsoinriktning. Allt är en kedja i livet och den stund du förstår ditt värde så kommer du leta efter det bästa !

Coolt!/Ari


15 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 comentario

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
Miembro desconocido
12 ago 2021

Tack min älskade syster för en underbar dag vi hade tillsammans, och vilken överraskning blev det med salladen mycket gott 👍

Me gusta
bottom of page