top of page

Börja snällt❤️

Ett budskap jag stött på nu senaste tiden både i det jag läser och muntligt från några som förstått vikten av det är:


Om du vill växa som människa så bör du börja med att undersöka med hur stor glädje du kan se på dig själv.


Detta leder mig till frågan: Vad brukar du säga till dig själv när du ser dig själv i spegeln?


Börjar du med att se allt du är missnöjd med och som du skulle vilja ändra på eller börjar du med att ge dig själv ett leende?


Börjar du med att låta självkritikern i dig räkna upp alla skavanker, mörka ringar runt ögonen, synliga rynkor, de synliga gråa hårstråna ELLER säger du snälla saker till dig som lyfter dig och bekräftar att du även idag kommer omfamna dagen med nyfikenhet och göra det bästa du kan?


Coach Denize introducerade mig till en övning man kan göra framför spegeln. Den hjälper att stärka självförtroendet och självkänslan. Vill du ta del av den kan du skicka ett meddelande här så skickas den till dig.


En enkel variant (som inte kräver någon större ansträngning) är att du säger

"Hej vännen :)" det första du gör när du ser dig själv i spegeln. Det är enkelt, effektivt, befriat från falska påståenden och det är privat. Framförallt är det ingen utvärdering. Det efterfrågar ingen uppföljning som tex "du ser för jävlig ut" eller " varför gör du inte något åt saken". Det hjälper dig att avvärja varje negativ tanke att ge dig själv nedsättande omdömen. Du ger dig inte in på självkritik utan börjar istället med ett enkelt budskap som är snällt och positivt 😊


Börja med det och se om du märker skillnad i hur du är mot dig själv ❤️


Kram /Ari


5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page