top of page

320 mil

Uppdaterat: 22 juli 2022

Det har nu gått flera dagar sedan vi kom till resmålet men jag hade problem med uppkoppling därav inget inlägg. Jag hade internet stundvis men nu är internetuppkoppling i huset klar. Det händer att vi får strömavbrott då och då 😊 och då påverkas även möjligheten till internet. Hur som helst, vi kom fram i tisdags den 12/7 vid 11.00 tiden. Vi påbörjade resan i lördags den 9/7 kl 9.00. Rutten såg ut på följande sätt: Sverige, Tyskland, Österrike, Slovenien, Kroatien, Bosnien (en väldigt kort sträcka), Montenegro, Albanien och slutligen Kosovo. Vi övernattade i Tyskland, Kroacien & Albanien. Vi stannade i Kroatien på ett litet ställe kallad Klek. Där vilade vi under några timmar, åt mat och tog även en dopp i havet. Överlag har det varit en behaglig resa. Inte alls mycket trafik och inga långa köer vid gränserna som det annars brukar vara. Första passkontrollen var i Montenegro, men det gick väldigt smidigt. Det var som att så fort de såg svenska pass så visste de att allt är i sin ordning. Privilegiet med att vara svensk!

Vi har nu varit här i tre hela dagar och det har varit mycket socialt umgänge, mer än vad jag hinner med på ett helt år hemma i Sverige :). Okej, nu drog jag till lite men det är mycket umgänge med släkt. Ryktet har spridit sig att vi kommit och då visar de respekt och kärlek genom att komma och besöka oss. Varje gång jag kommer hit så väcks det många tankar inom mig. Jag kan inte låta bli att analysera och reflektera och helst försöka hitta svar på mina frågor. Den eminenta frågan: Vem är jag? Denna fråga försöker varje individ finna svar på, nån gång i livet. Lägg till olika bakgrund, olika kulturer så blir det en ännu större fråga. Frågan ställs på en annan djupare plan. Vad ingår i beskrivningen av vem man är? Nationalitet, språk, utseende, kultur, kön? Eller personlighet, tro, normer och värderingar?

Låt oss jaga svar på detta!

Men under tiden ska jag vara öppen för att träffa så många som möjligt och smyga in mina frågor med förhoppning att jag närmar mig svaren.


13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

ความคิดเห็น

ได้รับ 0 เต็ม 5 ดาว
ไม่สามารถโหลดความคิดเห็น
ดูเหมือนจะมีปัญหาทางเทคนิคบางอย่าง ลองเชื่อมต่ออีกครั้งหรือรีเฟรชหน้าเพจ
bottom of page