top of page

170 mil avklarade!

Dag två av bilresan och 170 mil avklarade. Vi passerade Danmark och Tyskland och nu i Österrike. Oh, vad jag tycker om Österrikes natur, grönskan och de höga bergen och massa små samhällen med små hus bland bergen, sett från motorvägen.

Första övernattningen var i Tyskland. Bokning skedde via booking.se som får dålig betyg av mig. Som tur är så hade vi fått bekräftelse på mailet som vi kunde visa i receptionen när hon sa att det finns ingen bokning gjord. Receptionisten kunde ingen engelska så det var verkligen imponerande hur vi ändå lyckades reda ut misslyckandet kring bokningen. Ett annat svenskt par kom till receptionen direkt efter oss och när de hörde oss försöka kommunicera med receptionisten så förslog de att vi gärna kunde fortsätta på svenska istället för engelska 😁. Det skulle inte spela roll vilket annat språk vi använde om inte tyska.

Annars har hela resan hittills gått jättebra. Lite trötta och stela stundvis men då har vi stannat och strecket ut oss. Däremot när man bilar så här så hinner man även se hur vi människor beter oss när vi är på resande fot. Speciellt vid köer och när vi utsätt för väntetider. I hamnen i Danmark för att ta båten över till Puttgarden blev det en kort väntan. Det kom fram att personal fattades för insläpp till båten och istället så hade de ersatts av automat där man själv köper biljetten. Folk började snabbt märka att det kan ta tid att komma in i den väntande båten. Nästa avgång skulle vara om ca 45 min. Det var minst 4 filer med bilar som köade. Vissa blev otåliga och stressade och började flytta på sina bilar mellan filerna i hopp om att påskynda påstigningen på båten. Problemet var att det irriterade de snällt väntande bilisterna som tvingades släppa in de bilister som lämnade sina egna fil och ställde sig framför nån annan. Jag satt i bilen och såg allt detta och funderade på varför folk ändrar beteende och gör saker som de själva skulle ha svårt att acceptera om de utsattes för om någon annan ställde sig framför dem🤔.

Varför inte bara bete sig fint, alltid?

Jag läste nånstans om vikten att alltid visa sin bästa sida, tom när ingen ser dig! För då är risken minimal att man är orättvis mot någon annan.

Vad tycker ni? Håller ni med mig eller upplevs det för ansträngande, krävande och hårt?

Ta hand om er och kommentera eller gilla gärna eller både och 😁13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page